Vår historia

Vår historia


År 2011 hade vi lyckan att få flytta in till flygelbyggnaden på Källebacka säteri. en plats som gav oss ro och fyllde oss med en kreativ lust. 


I säteriets ladugård har vi nu skapat mötesplatsen som ger dig möjlighet att få dela vår glädje över att som hyresgäster få bo i denna kulturmiljö som inspirerat oss på så många sätt. Ett säteri med historia som fyllt oss med denna kreativitet som vi nu delar med oss av.

Vi som driver verksamheten


Vi som driver Hemma på Källebacka heter Peter och Christina. En av oss är florist och den andre är fikafixare och skrotkreatör. Våra liv var som så många andras, fyllt med stress och energislukande jobb. Tillslut bestämde vi  oss för att göra verklighet av en idé som kommit upp under vår tid på Källebacka - att öppna upp en kreativ gårdsbutik där vi får jobba med det vi älskar. 


Hemma på Källebacka är en förlängning av vårt hem. Allt som finns i butiken är bara sådant som vi själva skulle vilja ha och självklart med hänsyn till miljön. Vi pysslar aktivt med återbruk i både butik och hem och utforskar ständigt finurliga användningsområden. En gammal köttkvarn blir till en lampa, en trasig jordglob till en tavla och en konservburk till en vas.

Källebacka säteri


Vår gårdsbutik ligger vid Källebacka Säteri som är beläget i Marbäck strax söder om Ulricehamn. Redan 1675 började gården ta sin form och ägs idag av Lars-Erik Josefson. Källebacka ingår också som en del i den populära turistturen ”Gårdarna runt sjön” och har även varit inspelningsplats i samtliga Änglagårdsfilmer.