Vår historia

Vår historia


Under åren 2011 och fram till och med 2023 har Peter och Christina byggt upp och lagt ner all deras kärlek på Hemma på Källebacka. Från januari 2024 har vi, Åsa och Marja, tagit över detta fantastiska ställe. Vi kommer att driva det i samma anda som Peter och Christina, med tillägg av garn och så smått egna tankar och idéer. Men oroa er inte, ni kommer att känna igen er på Hemma på Källebacka och ni är lika varmt välkomna som alltid. 


I säteriets ladugård har Peter och Christina skapat mötesplatsen som ger dig möjlighet att få dela glädjen över att  få driva ett café/gårdsbutik i denna kulturmiljö som inspirerar på så många sätt. Ett säteri med historia som fyller oss med kreativitet och värme som vi nu delar med oss av.

Vi som driver verksamheten


Tänk att vi (Åsa och Marja) har fått möjlighet att ta över Hemma på Källebacka efter Peter och Christina! Det är en ära och något av det roligaste vi gjort på länge. 


Åsa har en bakgrund som socionom och har länge drömt om en caféverksamhet. Marja känner några av er kanske som stickare och ägare av fd Charlottendals Gård. Just under hösten funderade vi båda, var för sig, på livet och vi kände oss båda två redo för nya äventyr. När den här möjligheten infann sig, var det en självklarhet för oss och det kändes helt rätt även för Peter och Christina. Vi har inte bara tagit över ett fantastiskt café, vi har även lärt känna två helt fantastiska människor.  


Tack Peter och Christina! 


Källebacka säteri


Vår gårdsbutik ligger vid Källebacka Säteri som är beläget i Marbäck strax söder om Ulricehamn. Redan 1675 började gården ta sin form och ägs idag av Lars-Erik Josefson. Källebacka ingår också som en del i den populära turistturen ”Gårdarna runt sjön” och har även varit inspelningsplats i samtliga Änglagårdsfilmer.